19 Temmuz 2013 Cuma

Billboard Music Awards '12 ve haliyle 'müzik'


                                                         

Öncelikle bu postu yazmamın sebebi ya da bunu yazma ihtiyacı duymam sanıyorum ki bir özlemden geliyor.

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Müzik Ödülleriyle duygularını iç içe geçirmiş,deli mi ne yahu dediniz dimi :) ?

Evet,hafif bir delilik durumu var heralde.


 Müzikal alanda en önemli farkındalıklarımdan biri : ''Alternatif Müzik'' diye bir şey varmış arkadaş !! Neredeymiş bunca zamandır?!
Tabii ki alternatif müziğin hayatıma girişinde ikincil temel etkenler : BİLETİX !!!! ve çağdaş Fransız filmleri
olabilir. Şahsen film izlemekten müthiş bir haz duyduğum ve eski/yeni ayrım yapmadan her tür filmi izlemek için her daim hevesli olduğum için , fransız filmleri de yavaştan arşivimde yerlerini almaya başladı bile !



                                                           


Neden fransız filmleri mi? Örneğin hmmmm... ingilizce olarak ''little white lies'' olarak çevrilmiş bir fransız filmi var. Eski değil,en fazla 3-4 senelik. Favori aktrisim Marion Cotillard oynuyor. Örneğin o filmin müzikleri ...Aman Allah !! durdurup durdurup şu sahnedeki şarkı/beste diye kaydettiğimi ve film ''Music by...bla bla bla '' açıklamasına gelene kadar sabırsızlıktan duramadığımı hatırlarım..E tabi bu filmden sonra bu benim hayatıma bulaşıcı bir hastalık gibi yayıldı ve izlediğim  ve tabii beğendiğim her filmde aynı şeyi tekrarladım.

Film izlerken not alan mı olurmuş Allah aşkına ? Olur olur işte , bal gibi olur. Sanırım bunun suçunu biraz da ilkokul-ortaokul öğretmenim Hülya Hoca'ya atmalıyız. Yanlış anlaşılmasın,kendisi dünyanın en harika İngilizce öğretmenidir. Liseye girmeden daha 8.sınıftayken A sınıfı olarak ingilizcemizi bu hale getiren bu seviyeye yükseltmiş olan ve büyük ihtimalle hayatımın sonuna dek müteşekkir kalacağım biricik İngilizce öğretmenimdir kendisi :) Şimdi napıyor acaba ya,duygulandım vallahi.



 O zaman buyrun 2012 yıllı Winner List of Billboard Music Awards:



                                                         



Top Billboard Album : Adele - 21 ( Adele rocks !! Bu yıl kesinlikle Adele'in yılıydı.Grammy Awards'da da ne var ne yok toplayıp son ödülünü alırken dayanamayıp ağladığı sırada da dediği gibi : ''Bir ayrılığın ve nefretin bunları getirebileceğine inanmak çok güç ''. Ve twitterde bir ara trending topic olan #adelesevgilisiylebarışmasın tarzı tepkilerden de belli oluyor ki,Adele aşk acısından hayatının primini yaptı ve belli ki yapmaya da devam edecek :) Kimseye laf düşmez ; SES TANRIÇASI ! )
Top Hot Song - LMFAO-Party Rock Anthem ( Her ne kadar pis görüntülerinden ve çirkin çirkin dans edişlerinden hoşlanmayıp,-özellikle o korkunç saçlardan  ! - çoğu zaman iğrensem de,bu çocuklar bu sene bütün club'ları salladı. yani Party Rock Anthem'a yakışır bir şana kavuştular. Ama siz ne derseniz diyin, benim favorim Sexy and I know it - öyle ki bu şarkı çalmaya başladığı an yerinde kıpırdamadan durabilene hiç rastlamadım; eğer varsa helal olsunlarımı burdan iletmek isterim :) -
Top Artist-Adele
Top Duo/Group-LMFAO
Top New  Artist: Wiz Khalifa
Top Male Artist-Lil Wayne ( hiç bir zaman sevemedim,sevemeyeceğim de . Not my typ . Both ways: Physical AND/OR Musical )

İşte temel yapıtaşları bunlarmış bu güzel gecede. Bu sene ilk kez Oscar dahil her ödül törenini naklen - ve gözünü kırpmadan !!! - izleyen ben Billboard'a bırakın dayanmayı,saati gelmeden uyuyakalmıştım. Neyse sonradan baktık tabii neler olduğuna.

Afra tafra etmeyin sayın okuyucularım; böyle şeyler hayatın tadı tuzu. Tamam benim kadar tutkulu ve çılgın bir sanatsever olmak zorunluluğu yok kimsenin ; ama dediğim gibi sırf : ev-okul , iş-okul gitmezzzzz ! GİDEMEZ !!



Ve birazdan Adele'in çok beğendiğim 21 adlı albümünden ve öncesindeki 19 albümünden en beğendiğim şarkıların videolarını paylaşacağım..
Enjoy the music !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder