27 Temmuz 2013 Cumartesi

the paris wife

                                             


' kurgusal-/biyografik bir roman' diyebileceğimiz ''Paris'teki Eş'' son zamanlarda okuduğum en sürükleyici kitaplardan.
                                               
Hikaye , Ernest Hemingway ve ilk eşi Hadley'nin başta Paris olmak üzere farklı kentlerde ve farklı sosyal çevrelerde geçen bol acılı , gelgitli ve akıllara durgunluk verecek raddeye ulaşmış aşklarından yola çıkıyor. Arada kurgusal bir çok öge elbette ki var. Ancak 1920'li yılların o büyülü edebiyat,eğlence ve sanat dünyası ve şehrin dumanlı atmosferi öyle güzel betimlenip anlatılmış ki , adeta kendinizi orada hissediyorsunuz. (Midnight in Paris'e gönderme) Bunun dışında elinizde tuttuğunuz The Paris Wife'ın , edebiyat severler için bir kutsal hazine niteliği taşımasının asıl sebeplerinden biri de , romandaki sosyal çevrenin Ezra Pound , F.Scott Fiztgerald (The Great Gatsby ) gibi ilahlardan oluşması. Tadından yenilmiyor yani :)

Üstelik Ernest Hemingway'i ve kadınlarla olan o gizemli ilişkilerini daha yakından tanımak isteyenler için birebir.Ve tabii 'aldatılan kadın' tablosunu görüp , hafif hüzünlenmek isteyenler için :)


Kitap boyunca elbette ki Hadley'e üzülüyoruz ve Ernest'e dişilik içgüdülerimizle kızıyoruz. Ancak her şeyin bir sebebi var değil mi???


Ve işte bayılacağınız bir fotoğraf karesi.

Bizim Hadley , Bizim Ernest :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder