27 Temmuz 2013 Cumartesi

welcome to the Addams Family !



The Addams Family,çoğumuzun bildiği haliyle ''Addams Family Values'' veya zamanında FoxKids'te yayınlanan o iç ısıtan samimi dizi.

Aslında dizi değil.İlk ortaya çıkışı Amerikalı çizgi roman yazarı -ve seriye de adını veren- Charles Addams tarafından oldu.1938-88 yılları arasında The New Yorker'da ailenin seri içindeki ölümüne dek yayından kalkmadı.

Ve ardından 2000li yılların gelişiyle dizi ve daha sonraları da birçok kez film olarak karşımıza çıktı.90lı yılların jenerasyonları bu yüzdendir ki mutlaka Addams Family adını duymuştur.Adını duymamış olanlarsa,nasıl oluyorsa o meşhur jenerik dizi müziğini hatırlar..
Hatırlatma mı?? 
Welcome to the Addams Family boooom! The Addams Family booommm ! 


Addams Ailesi , yaratıcısı Charles Addams'a göre Amerika'daki sıradan diğer tüm ailelerden farksız.Saçma derecede mutlu ve umursamaz.Ve etrafın onlar hakkında ne düşündüğü konusunda bihaber..
Yazara göre etrafımızda,belki de hepimizin çok da yakınında,daha bilmediğimiz çok fazla Addams Ailesi var...


Addams Family karakterlerini şöyle anımsamak mümkün:Gomez(ailenin flörtözü + karısı ne zaman fransızca konuşsa kollarını öpmeye başlayan ve bu simgeleşmiş hareketiyle yüzlerce insanı kahkahalara boğan sempatik baba) ,Morticia(güzel,alımlı ve narin anne) , Uncle Fester (tatlı ve zararsız Addams amcası),Lurch(donuk bakışlarıyla başlı başına bir komedi tiyatrosu olan ailenin Frankestein'ımsı hizmetlisi.),Grandmama(ailenin unutkan ve şapşal büyükannesi),Wednesday(şimdiye dek o rolü Christina Ricci'den daha iyi canlandıranın görülmemiş olduğu 'Addams'ın ürkütücü ufak tefek kızı'.Örgülü saçları ve okul üniformasıyla halla hafızalarımızda yerini koruyor.),Pugsley(tombik erkek oğlan) ve Thing(adeta Addams'ın simgesi haline gelmiş minik el).



Soldan sağa Pugsley,Wednesday,Gomez,Uncle Fester ve Morticia Addams...

[orjinal çizgi romanından]



Gomez'in Morticia'nın kollarına sarıldığı o 29823892920288574 andan sadece 1 tanesi...
Muhtemelen Morticia ''mon cher'' falan demiş olmalı ki Gomez çıldırmış :)


                 Bu sahneyi izleyip de gülmeyenini tanımıyorum;yaşlısı genci...Sordum,hepimiz hemfikiriz... :)


Çok sevdiğim,şimdilerde de hem çok hoş bir Hollywood yıldızı, hem de tam bir karakter oyuncusu haline gelmiş pek değerli Christina Ricci..Ve tabii ki meşhur olduğu Wednesday Addams rolünde...



                                            Watch out , if you see someTHING out there !

                                             It might be one of them !


                                           Morticia'nın ne kadar meşhur olduğunun kanıtı,buyrunuz:)



Şimdilerdeyse tek istediğim orjinal Addams Family dvd koleksiyonunu bulabilmek..
Sanırım Amerika'ya tekrar gidene kadar beklemeliyim ! 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder