19 Temmuz 2013 Cuma

LOVE is in the air

                                                                       



Bu  aralar Mısır Apartmanı'nda aşk kokusu var !!
Mısır Apartmanı nedir ne değildir diyenlere: İstiklal Caddesi üzerinde kendini sanata adamış eski bir apartman; en üst katında İstanbul'un en şık restoranlarından biri olan ve düzenli olarak İstanbul Guide/Night Guide gibi dergilerde ününe ün katan 360 var.-bilmeyen kalmamıştır ama ben yine de yazayım dedim:) Bu arada tabii ki artık kimse yaşamıyor. İki restoran ve sayısı 10u geçen galeriler dışında başka bir kullanım alanı yok.

Bu bahsettiğim aşk kokusu apartmanın 3.katında. CDA-Projects isimli galerinin konuğu Carlos Aires 1 haftadır.

1974 yılında Ronda,Malaga,İspanya'da doğan ve son yıllarda Belçika-Madrid arası koşuşturup duran , çılgın bir postmodernist ressam kendisi.

CDA-Projects'te The Enchanted Woods(Büyülü Orman),Love is in the air(Havada aşk kokusu var),Happily Ever After(Onlar Ermiş Muradına) ve Long Play serilerinden bir seçki sunulmuş bizlere.

Tüm serilerdeki odak noktası aynı: AŞK.

Benim şahsen hoşuma en çok giden kısım Love is in the air serisinin parçalarıydı.
Sanatçı,plaklardan oluşturduğu yerine göre abuk subuk kesilmiş veya düzenlice yaratılmış şekilleri birer bütün haline getirerek bölük pörçük parçalar yaratmış kendi hayal gücüyle.
Örneğin bir 45'likten bir kadın silüeti yaratmış üzerine kestiği alakasız bir gazete küpürünü yapıştırmış.

Postmodernite bunun neresinde yahu diyorsanız anlatayım...Hiç kimse sanatçının bize oynadığı oyunu fark etmiyor.Sanatçı gerçekte neyin önemli olduğunu nasıl algıladığımızı sorguluyor.Asıl dikkati çeken çarpıcı plaktan doğma formların yarattığı hoş vizyon.Ama onun asıl belirtmek istediği , kesilmiş/şekillendirilmiş plağın bir ucuna iliştirdiği gazete küpürü,dergi yazısı,çizgi karakter vs ..

Burada yaptığı gönderme ise şöyle: ''Herkes bu küçük insanların ortama göre kılık değiştirdiğine ikna olmuşken,hiç kimse ''sahte'' tarafın aslında dekor olduğunu fark etmiyor.''


İşte sanatçının favori olarak belirlediğim bazı eserleri:

                                                         Elinde oynatıyor bu hanımefendiyi !!
                                                         Oynuyor onunla ! Biri ona dur demeli :)



                                               The Enchanted Woods(Büyülü Orman) serisinden..




Büyülü Orman x2







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder