19 Temmuz 2013 Cuma

Revolution&Revelation

Tam da Elif Şafak'ın Aşk'ını okuduğum sıralarda ; okulun bizleri götürdüğü üniversite gezileri dönüşü İstiklal'de yürüdüğüm günlerden  birinde gözüme bir sergi ilişti. Camlarına kocaman cırtlak renklerle ''Revolution&Revelation'' yazılıydı.(revolution=devrim;revelation=ilham/açığa vuruş ) İçersi gizemli,karanlık gibiydi. Direkt eve gideceğime bir sergi gezeyim günüm güzelleşsin anlam kazansın dedim. Ve içeri girdim.
Bir de ne göreyim ! Ya da ikinci retorik soru olarak : ne duyayım ! Mistik hindu ezgileri...Kendimi bir Hindistan'da tapınakta hissettim adeta.
''Sergi 6 katlıdır'' dedi içerdeki ilgili bayan.
Etrafım mor,pembe,eflatun renkleriyle bezenmişti başka hiçbir renk ayırt edilemiyordu adeta.
Ve birinci katın;yani giriş katının tam ortasında gelenleri karşılayan  tombik,pişkin pişkin sırıtan mor şallarla kendini kapatmış devasa bir hindu heykeli vardı.

Ağzım açık heykelin etrafında dört döndüm.Nasıl yapılır ki sonuçta böyle devasa bir şey? Kaç litre boya kaç metre çamur gerekir buna?

Üst katlara çıktıkça hinduların sayısı çoğaldı ancak boyutları küçüldü.Müzik ise gittikçe şiddetlendi ki izleyici tam hayvaya girsin;kendini kaptırsın.Valla ne yalan söyleyeyim kaptırmamak elde değildi !

Katları çıktıkça ülke, kimlik değiştiriyor gibi hissediyor insan kendini...

Ama görülmesi gereken sergilerin başında geldiği su götürmez bir gerçek..Hem de bitmek üzere. Haydi gençler İstiklal'e ! ARTER Galeri'nin karşısındaki Borusan'ın müze-sergi salonu lokasyonunda bulunuyor ...
Müzikseverlerin ; özellikle böyle yerel egzotik müziklerin tutkunları da sırf ezgiler için ziyaret etmeli bence :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder