19 Temmuz 2013 Cuma

The Great Masters




Şu günlerde 31 Temmuz tarihine kadar Tophanei- Amire'de 16. yüzyıl İtalya'sının en ünlü 3 ustası ağırlanmakta: Michelangelo,Raphael ve Leonardo Da Vinci ...




Başlıkların  ihtişamı bir kenara,  Türkiye'de açılan ilk ''interaktif'' sergi olma niteliğinde bu sanat ve tarih ziyafeti. Nasıl mı ? Ziyaretçiler, Michelangelo'nun Sistina Şapeli'ndeki eserlerini,Davud heykelini;Leonardo'nun Son Yemek freskini,anatomi çalışmalarını ve Vitrivius İnsanı'nı;Raphael'in yapmış olduğu Atina Okulu freskinin detaylı incelemesini dokunmatik ekranlar ve interaktifler vasıtasıyla öğrenme ve deneyimleme fırsatı buluyor.









1 Haziran Cuma günü gitmiş olduğum açılışında elime geçen mekan planına göre serginin 11 bölümü şu şekilde sıralanmıştır: Medya Odası,Zaman Çizelgesi ve İtalyan Hikayesi,Adli İnceleme,Son Yemek,Mimari,Sistina Şapeli,Vitruvius İnsanı,Anatomi,Raphael'in Odası,Davud Heykeli,Modeller ve Genel Alan ..



Benim tüm sergiyi baştan sona dinleme aygıtıyla gezmem toplam 1 saat 15 dakika civarında sürdü.Yani gelirken ayağınıza rahat ayakkabılar alın ve çantanız da olabildiğince hafif olsun.Malum sonra gecenin bir vakti, sanat aşkıyla yanıp tutuşmanın acısını ayaklarınız çekmesin :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder